Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Begraafplaatsen Zaanstad

De gemeente Zaanstad heeft zeven gemeentelijke begraafplaatsen en vier particuliere begraafplaatsen. In dit hoofdstuk vindt u een overzicht van de begraafplaatsen en de adresgegevens. Wanneer u een dierbare wilt begraven op een van deze begraafplaatsen kan uw uitvaartondernemer dit voor u verzorgen.

Verschil algemeen- en particulier graf

Een particulier graf wordt ook wel een huur graf of familie graf genoemd. Het gaat om graven waarvan iemand over het grafrecht beschikt. Doorgaans kunnen er twee of drie overledenen worden begraven in het graf. De rechthebbende van het graf mag bepalen wie er in worden begraven. Particuliere graven worden verhuurd voor periodes van twintig of dertig jaar. Na verloop van deze periode mogen de nabestaanden de grafrechten verlengen.

Een algemeen graf is een graf waarin drie overledenen op volgorde van overlijden worden begraven. Doorgaans zijn dit mensen die elkaar bij leven nooit hebben gekend. Het graf kan tien jaar nadat de laatste overledene er in is begraven worden geruimd. Het is niet mogelijk om de grafrechten na tien jaar te verlengen. Wel kan een familie er na tien jaar voor kiezen om de overledene alsnog te laten begraven in een particulier graf of om de resten van de overledene te laten cremeren.

Gemeentelijke begraafplaatsen in Zaanstad

De gemeente Zaanstad heeft zeven gemeentelijke begraafplaatsen. Dit zijn begraafplaatsen die eigendom zijn van de gemeente. Elke gemeente in Nederland is conform de Wet op de lijkbezorging verplicht om minimaal één gemeentelijke begraafplaats te hebben. Op die manier is er voor iedereen in de gemeente, ongeacht afkomst, geloof etc. een plek om begraven te worden. Naast gewone graven zijn er op alle Zaanse gemeentelijke begraafplaatsen asbestemmingen.

Voor informatie over tarieven of het reserveren van een graf op een gemeentelijke begraafplaats kunt u contact opnemen met de gemeente Zaanstad. Dat kan op telefoonnummer: 14 075 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Openingstijden gemeentelijke begraafplaatsen Zaanstad
De gemeentelijke begraafplaatsen zijn open van 09.00 tot 16.00 uur. De gemeentelijke begraafplaatsen in Zaandam en Westzaan zijn ook buiten deze tijden toegankelijk.

Gemeentelijke begraafplaats Krommenie Blok
Eikelaan 2
1561 CD Krommenie

Gemeentelijke begraafplaats Krommeniedijk
Krommeniedijk 182
1562 GT Krommeniedijk

Gemeentelijke begraafplaats Westzaan
Dolfijnstraat 1
Westzaan

Gemeentelijke begraafplaats Wormerveer
Noord Noordsterweg 7
1521 JS Wormerveer

Gemeentelijke begraafplaats Wormerveer
West Marktstraat
1521 DZ Wormerveer

Gemeentelijke begraafplaats Zaandam
Zuiddijk 421
1505 HC Zaandam

Gemeentelijke begraafplaats Zaandijk
Dr. Jan Mulderstraat 1a
1544 VA Zaandijk

Particuliere begraafplaatsen Zaanstad

Particuliere begraafplaatsen zijn begraafplaatsen die geen eigendom van de gemeente Zaanstad zijn. In Zaanstad zijn dit er vier. Een protestantse, een Joodse en twee katholieke begraafplaatsen.

Protestantse begraafplaats Assendelft
Dorpsstraat 364
1566 BR Assendelft
Tel: (075) 6873100
Website: www. assendelft.protestantsekerk.net

Rooms-katholieke begraafplaats Assendelft
Dorpsstraat 570
1566 BZ Assendelft
Tel: (075) 6871206
Website: katholiekzaanstreekzuid.nl

Rooms-katholieke begraafplaats Zaandam
Kalf 162
1509 BA Zaandam
Tel: (075) 6164855
Website: katholiekzaanstreekzuid.nl

Joodse begraafplaats Zaandam
Westzanerdijk 308/310
1507 AP Zaandam

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206