Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Condoleance in Zaanstad

Na de meeste uitvaartplechtigheden wordt een condoleance gehouden. Dit is meestal het moment waarop de belangstellenden (bezoekers van de uitvaartplechtigheid) de directe nabestaanden kunnen condoleren met het verlies van hun dierbare. Bij de meeste condoleances wordt ook wat gedronken of gegeten.

Het kan zijn dat de directe nabestaanden liever niet willen dat iedereen hen een hand komt schudden na de plechtigheid. Vaak zijn de nabestaanden heel moe door alle emoties en de stress van de dagen tussen het overlijden en de plechtigheid. Ze willen na de plechtigheid dan juist even rustig zitten en wat drinken. Als dat zo is zal de uitvaartverzorger dit aan het einde van de plechtigheid meedelen. De belangstellenden kunnen er dan voor kiezen om de dagen na de uitvaart nog even te bellen of langs te komen om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden.

Waar hou je de condoleance

De meeste condoleances in Zaanstad worden gehouden in het crematorium. Daar kan gebruik worden gemaakt van een koffieruimte. Vooraf wordt afgesproken wat de wensen zijn op het gebied van de catering. Medewerkers van het crematorium zorgen dan dat dit klaar staat. Maar niet iedereen kiest er voor om de condoleance te houden in het crematorium of in een uitvaartcentrum. Het is namelijk ook heel goed mogelijk om de condoleance te houden ergens in een horecagelegenheid in Zaanstad. Denk bijvoorbeeld aan een zalencentrum, een café of een restaurant. De familie kan helemaal zelf bepalen hoe de condoleance wordt ingevuld. Men kan er een sobere bijeenkomst van maken, maar soms kiest men er juist voor om het leven van de overledene te vieren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de overledene bij leven heeft aangegeven dat hij of zij juist wil dat het een ‘feestje’ wordt.

Condoleance in eigen huis

Net als de uitvaartplechtigheid kan de condoleance ook thuis worden gehouden. De familie kan er voor kiezen om zelf te zorgen voor de catering, maar dat kan uiteraard ook worden geregeld door de uitvaartondernemer. Het voordeel van een condoleance in eigen huis is dat Zaankanters helemaal zelf kunnen bepalen hoe de condoleance wordt vormgegeven, wat er wordt gegeten en gedronken en hoe lang de condoleance gaat duren. Families die goed op de kosten moeten letten kunnen het beste kiezen voor een condoleance in eigen huis. Ze kunnen dan zelf of met hulp van familie en vrienden zorgen dat er wat eten en drinken in huis is. Dat is uiteraard een heel stuk goedkoper dan catering op locatie. Kijk voor meer informatie in het hoofdstuk Thuis uitvaart.

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206