Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Uitvaartcentrum Zaanstad

Een uitvaartcentrum is de plek waar de overledene wordt opgebaard als dat thuis niet kan. In Zaanstad en directe omgeving zijn diverse uitvaartcentra waar Zaankanters hun dierbare kunnen opbaren.

Een uitvaartcentrum beschikt over een of meerdere opbaarkamers. De uitvaartondernemer en de familie maken afspraken over wanneer de familie bij de overledene wil zijn. De uitvaartverzorger zorgt er dan voor dat de overledene op tijd wordt overgebracht naar de opbaarkamer. Wanneer er geen bezoek is voor de overledene wordt deze overgebracht naar een speciale koelruimte. De kou zorgt ervoor dat het ontbindingsproces wordt vertraagd.

De meeste opbaarkamers zijn zo ingedeeld dat belangstellenden de overledene niet direct zien als ze de kamer binnen komen. Meestal zit er een wand of een paneel tussen die de overledene aan het zicht onttrekt. Het bezoek kan dan zelf naar de overledene toelopen.

24-uurs opbaarkamer

Er zijn ook uitvaartcentra in Zaanstad die beschikken over een 24-uurs opbaarkamer. Dit is een opbaarkamer waar de familie een eigen sleutel van krijgt. Op die manier kan men 24-uur per dag, zonder vooraf een afspraak te maken, bij de overledene zijn. De familie kan de kamer persoonlijk maken door er bijvoorbeeld foto’s of een schilderij van thuis op te hangen. Men kan er kaarsjes branden en muziek luisteren. Sommige 24-uurs kamers zijn zelfs voorzien van televisie. Wilt u informatie over de mogelijkheden voor 24-uurs kamers in Zaanstad? Mail dan naar info@amstel-uitvaarten.nl. U krijgt dan snel een reactie en een overzicht van de mogelijkheden in en rond Zaanstad.

Thuis opbaren

Een overledene kan in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart, thuis worden opgebaard. De uitvaartverzorger zal dan zorgen dat er een zogenaamde kistkoeling onder de kist met de overledene wordt geplaatst. Op die manier blijft de overledene koel en wordt het ontbindingsproces vertraagd. Het voordeel van een thuis opbaring is dat de overledene zo lang mogelijk thuis kan zijn en dat de nabestaanden wanneer ze maar willen bij de overledene kunnen zijn. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat er geen afspraken gemaakt hoeven te worden met de uitvaartondernemer over het bezoek en de hoeveelheid mensen die langs mogen komen. Ook hoeft er niet betaald te worden voor de huur van de ruimte in het uitvaartcentrum.

Een thuis opbaring is ook ideaal voor nabestaanden die veel zaken zelf willen regelen omdat ze dat persoonlijker vinden. Zij kunnen dan kiezen voor een basis uitvaartpakket bij een uitvaartondernemer waarin alleen alle echte noodzakelijke diensten en producten zijn opgenomen. Er zijn verschillende uitvaartondernemers die deze pakketten aanbieden. Ter inspiratie zou u kunnen kijken op www.budgetcrematie.nl (basispakket vanaf 1.875 euro inclusief de crematie) of www.budgetbegrafenis.nl (basispakket inclusief graf vanaf 2.235 euro).

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206