Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Wat kost een uitvaart in Zaanstad

De kosten van een gemiddelde uitvaart in Zaanstad bedragen 6.000 euro. Het gaat dan om een ‘standaard uitvaart’. Dat houdt in dat de overledene thuis of in een uitvaartcentrum wordt opgebaard, er een aula plechtigheid wordt gehouden in hebt crematorium, de overledene wordt gecremeerd en na de plechtigheid kan de familie drie kwartier gebruik maken van de koffiekamer van het crematorium.

Wanneer er wordt gekozen voor een begrafenis liggen de tarieven gemiddeld hoger omdat de familie grafrechten moet betalen en er een grafmonument gekocht moet worden. De kosten lopen ook op wanneer er wordt gekozen voor bijvoorbeeld een uitgebreid buffet tijdens de condoleance of wanneer men kiest voor een speciale dure uitvaartkist, meerdere volgauto’s, advertenties in regionale kranten etc.

Nabestaanden hebben zelf invloed op de kosten van de uitvaart. Door overwogen keuzes te maken kan men geld besparen. Mensen met een kleiner budget kunnen er voor kiezen om bijvoorbeeld een aantal zaken zelf te regelen.

Zelf de regie over de uitvaart

Er zijn tegenwoordig naast de traditionele uitvaartbedrijven ook uitvaartorganisaties die hun diensten online aanbieden. Ze werken met verschillende pakketten en leveren dezelfde kwaliteit als de traditionele uitvaartondernemer. Het verschil is enkel dat ze vaak veel efficiënter kunnen werken waardoor de tarieven veel lager zijn dan de kosten van een gemiddelde uitvaart.

Om een indruk te krijgen kunt u eens kijken op Crematie.com.. Hier kan een crematie, afhankelijk van de wensen van de familie, worden geregeld voor een bedrag vanaf 2.195 euro. In de omschrijving bij de pakketten staat precies welke diensten en producten worden geregeld.

Ook een begrafenis (gemiddeld c.a. 7.500 euro) kan in Zaanstad geregeld worden voor een bedrag vanaf 2.450 euro. Kijk voor voorbeelden op Begrafenis.com.

Goedkope uitvaart regelen Zaanstad

Het kan uiteraard ook zijn dat nabestaanden bij het regelen van de uitvaart weinig budget tot hun beschikking hebben. In dat geval is het belangrijk om er voor te zorgen dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Dat kan door alleen de echt noodzakelijke producten en diensten te laten regelen door een uitvaartondernemer die goedkope uitvaarten aanbiedt. De familie kan bijvoorbeeld geld besparen door de uitvaartplechtigheid thuis te houden en niet in het crematorium. Het is zeker niet zo dat een goedkope uitvaart minder respectvol is. Sommige families vinden het juist fijn om veel zaken zelf te regelen. Budgetcrematie.nl levert goedkope crematies, al vanaf 1.875 euro. Op www.budgetbegrafenis.nl kan een begrafenis inclusief graf worden geregeld vanaf 2.235 euro.

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206