Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Eenzame uitvaart in Zaanstad

Heel soms komt er in gemeente Zaanstad iemand te overlijden die helemaal geen familie of vrienden meer had. In dat geval is er niemand uit de eigen omgeving die de uitvaart kan regelen. Daarom zal de gemeente Zaanstad in zulke situaties zorgen dat de overledene toch een waardig afscheid krijgt.

De gemeente zal eerst kijken of de overledene zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Als de overledene verzekerd is zal de verzekeraar de uitvaart verzorgen. Maar meestal is dat niet het geval en zal de gemeente zelf opdracht geven aan een uitvaartondernemer om de uitvaart te verzorgen. Er zal ook worden gekeken of de overledene geld of iets anders van waarde heeft nagelaten waarmee de uitvaart betaald kan worden.

Doorgaans gaat het om een sobere uitvaart. Omdat de gemeente Zaanstad wil dat iedereen een waardig afscheid krijgt wordt er meestal voor gezorgd dat er toch wat mensen aanwezig zijn bij de uitvaart. Dat kunnen bijvoorbeeld de medewerkers van de begraafplaats zijn, maar het kan ook voorkomen dat raadsleden aanwezig zijn bij de begrafenis of crematie. In Zaanstad wordt doorgaans een gedicht geschreven en voorgelezen door de stadsdichter.

Een eenzame uitvaart is wat anders dan een uitvaart waarvan de nabestaanden de kosten niet kunnen of willen betalen. Ook in dat geval zal de gemeente de opdracht voor de uitvaart geven, maar is het heel goed mogelijk dat de directe nabestaanden daarna wel moeten opdraaien voor alle gemaakte kosten. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp in het hoofdstuk Geen geld voor de uitvaart.

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206