Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Palliatieve zorg in Zaanstad

Palliatieve zorg is de zorg die mensen krijgen in hun laatste levensfase. Het gaat om mensen die ernstig ziek zijn en als gevolg daarvan zullen komen te overlijden. Palliatieve zorg is er daarom niet op gericht om iemand beter te maken, maar om te zorgen voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven in de laatste levensfase.

Sommige mensen noemen palliatieve zorg ook wel totale zorg. Dat komt omdat palliatieve zorg veel verder gaat dan alleen medische zorg. Palliatieve zorg kan ook bestaan uit bijvoorbeeld thuiszorg of geestelijke zorg. Daarnaast is palliatieve zorg er (soms) ook voor de directe naasten. Ook zij gaan door een zware en emotionele tijd en hebben vaak veel vragen.

Palliatieve zorg in Zaanstad

In Zaanstad zijn diverse organisaties actief die palliatieve zorg bieden. Er zijn organisaties die zich richten op vrijwillige palliatieve zorg en er zijn ook diverse commerciële aanbieders. Vaak is het zo dat iemand zowel gebruik maakt van vrijwilligers als professionals.

Op de website van het Netwerk Palliatieve zorg – Zaanstad staat een overzicht van organisaties die deze zorg bieden in Zaanstad.

Hospice Zaanstad

In de gemeente Zaanstad bevinden zich drie hospices. Een hospice is een plek waar iemand de laatste levensfase kan verblijven als dit thuis niet mogelijk is. Een hospice wordt ook wel een bijna-thuis-huis genoemd. Dat komt omdat ze heel huiselijk zijn ingericht en men er alles aan doet om de gasten in een huiselijke sfeer van dienst te zijn.

De eigen (huis)arts is verantwoordelijk voor de zorg. Familie en vrienden kunnen ondersteunen waar mogelijk en vrijwilligers en professionals van het hospice helpen bij de zorg.

Hospice De schelp – Zaanstreek
Evenwichtstraat 6
1561 ZC Krommenie
075-640 77 95
deschelp@hospice-zaanstreek.nl

Hospice in Vrijheid
Ds. Martin Luther Kingweg 2
1444 ED Purmerend
secretariaat@hospice-in-vrijheid.nl
www.hospice-in-vrijheid.nl

Hospice Thuis van Leeghwater
Prins Mauritsstraat 4
1462 JJ Middenbeemster
Telefoon: 0299-682020
www.hospiceleeghwater.nl

Je eigen uitvaart regelen

Mensen die hun uitvaart zelf willen regelen kunnen bij leven vrijwel alles al vastleggen. Kijk voor tips en adviezen in het hoofdstuk Je eigen uitvaartregelen in Zaanstad.

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206