Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Geen geld voor uitvaart

Het komt voor dat nabestaanden geen geld hebben om de uitvaart van hun dierbare te kunnen betalen. Als de overledene dan ook geen uitvaartverzekering had moet de familie toch zorgen dat de begrafenis of crematie wordt geregeld. Maar wat kan je het beste doen als je de uitvaart niet kan betalen?

Het is allereerst belangrijk om te weten dat de gemeente Zaanstad de uitvaart zal regelen wanneer niemand de uitvaart wil of kan regelen. Maar dat wil niet zeggen dat de nabestaanden in dat geval niets hoeven te betalen. De gemeente Zaanstad kan er namelijk voor kiezen om de rekening van de uitvaart alsnog te verhalen op de directe nabestaanden. En dat kan soms heel nadelig uitpakken voor de nabestaanden want het is niet ondenkbaar dat de uitvaart die door de gemeente wordt geregeld duurder uitpakt dan bijvoorbeeld de aller goedkoopste budgetuitvaart.

Wanneer de gemeente de uitvaart regelt zal het gaan om een sobere uitvaart waar doorgaans geen uitvaartplechtigheid in een aula bij in zit. De nabestaanden hebben zelf ook geen regie over de uitvaart. Het enige waar de gemeente naar zal kijken is of de overledene begraven of gecremeerd wilde worden. Als die wens bekend is dan wordt die wens doorgaans ook gevolgd.

Goedkope uitvaart in Zaanstad

Wanneer er weinig geld is voor de uitvaart kunnen de nabestaanden overwegen om te kiezen voor een budget uitvaart. Er zijn uitvaartorganisaties die hele goedkope uitvaarten aanbieden. De familie kan de uitvaart dan zelf uitbreiden door de plechtigheid en de condoleance bijvoorbeeld thuis te houden. De uitvaartondernemer levert alleen de echt noodzakelijke diensten en producten. Zo kan een goedkope crematie op Budgetcrematie.nl worden geregeld voor 1.515 euro. Een goedkope begrafenis kan op Budgetbegrafenis.nl al worden geregeld vanaf 2.235 inclusief graf. Dat is een heel stuk goedkoper dan de prijs van de meeste uitvaarten, want gemiddeld kost een uitvaart in Zaanstad rond de 6.000 euro.

De reden dat deze budget uitvaartondernemers veel goedkoper kunnen werken zit hem gelegen in het feit dat ze veel efficiënter werken. Ze geven geen geld uit aan dure panden en luxe auto’s maar werken voor het grootste deel gewoon online. Dat scheelt nabestaanden heel wat kosten. Tegelijkertijd leveren ze een hoge kwaliteit van diensten en producten.

Hulp van de gemeente Zaanstad bij regelen uitvaart

Wie de uitvaart van een dierbare moet regelen, maar er echt helemaal geen geld voor heeft kan het beste contact opnemen met de gemeente Zaanstad. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand in aanmerking komt voor Bijzondere bijstand. Kijk op de website van de gemeente Zaanstad voor meer informatie. Tijdens kantooruren is de gemeente ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 075.

Geld inzamelen uit de omgeving

Heb je geen geld of onvoldoende geld om de uitvaart van je wensen te bekostigen? Dan kun je overwegen om de hulp in te schakelen van je omgeving. Er zijn tegenwoordig steeds meer sites waar mensen een inzamelingsactie kunnen starten, zogenaamde crowdfunding sites. De site UitvaartDonatie.nl richt zich helemaal op inzamelingsacties voor uitvaarten.

Het mooie van UitvaartDonatie.nl is dat je niet alleen geholpen wordt met het inzamelen van geld, maar dat de uitvaart ook wordt uitgevoerd door een deskundige en ervaren uitvaartonderneming. Zo hebben de mensen die geld geven, de donateurs, de zekerheid dat hun geld alleen aan ene uitvaart wordt besteed. Bovendien betalen donateurs geen commissie en transactiekosten zoals bij andere crowdfunding sites. Zo kan het gehele bedrag aan de uitvaart worden besteed!

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206