Welkom op Uitvaart-Zaanstad.nl

Locaties uitvaartplechtigheid Zaanstad

Nog steeds kiezen veel nabestaanden er voor om de uitvaartplechtigheid te houden in de aula van het crematorium of begraafplaats. Voordeel van deze locaties is dat er relatief weinig geregeld hoeft te worden omdat alle voorzieningen al aanwezig zijn. Nadeel is wel dat families minder vrijheid hebben in tijd. Vooraf moet heel precies worden afgesproken hoelang de plechtigheid zal duren. Als de plechtigheid toch uitloopt volgt meestal een boete. Men moet wel streng zijn op het naleven van de tijden omdat het heel vervelend is wanneer een familie niet naar binnen kan op het afgesproken tijdstip omdat de vorige uitvaartplechtigheid uitloopt. Uw uitvaartondernemer kan heel goed helpen om een goed schema te maken vooraf waardoor de kans op uitloop heel klein wordt.

Thuis uitvaart

Tegenwoordig houden families de uitvaart van hun dierbare steeds vaker thuis. Ze vinden het persoonlijker en zijn zelf meer betrokken bij de organisatie van de uitvaartplechtigheid. Een bijkomend voordeel is dat een uitvaart in eigen huis veel goedkoper is. Kijk voor uitgebreide informatie en inspiratie in het hoofdstuk Thuis uitvaart in Zaanstad.

Uitvaartplechtigheid in café of sportkantine

Nabestaanden die de uitvaartplechtigheid liever niet willen houden in een traditionele uitvaartbranche gerelateerde locatie kunnen de plechtigheid ook houden in bijvoorbeeld een kroeg, zalencentrum of de sportkantine van de club waar de overledene altijd kwam. De meeste horecaondernemers in Zaanstad willen graag meewerken aan een uitvaartplechtigheid in hun locatie. Dat willen ze vooral als de familie de condoleance met hapjes en drankjes daarna ook in dezelfde gelegenheid laat plaatsvinden. Families kunnen altijd even bellen naar de locatie die ze op het oog hebben. Uiteraard kan de uitvaartondernemer daar ook bij helpen.

Een uitvaartplechtigheid die wordt gehouden in een voor de overledene en de nabestaanden belangrijke locatie kan ook iets extra persoonlijks hebben. Stel bijvoorbeeld dat de overledene is getrouwd in zalencentrum De Tulp aan de Balkstaat in Zaandam, dan kan het natuurlijk heel persoonlijk zijn als de uitvaart ook in diezelfde locatie wordt gehouden.

Overlijden in regio Zaanstad melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206